27/12/2021

Hacamat (Hijama)

ile nefeshamburg

Peygamber (s.a.v.), Hacamat’ın en iyi ilaçlardan biri olduğunu açıklamıştır: “Kendinizi tedavi ettiğiniz en iyi ilaç Hacamattır veya ilaçlarınızın en iyilerindendir” veya “Kullanabileceğiniz en iyi tedavi Hacamattır. ” [Sahih Buhari Hadis-No: 5371]

“En iyi tedavi hacamattır, kanı temizler, sırtını aydınlatır ve görme keskinliğini arttırır.” [El-Hakim 4/212, Tirmizi Hadis No: 3053]

Hacamat nasıl çalışır?
Alkole batırılmış bir bez ateşle yakılır ve fincandaki havayı çıkarmak ve bir vakum oluşturmak için bardağa yerleştirilir. Bardaklar daha sonra hemen meridyen çizgilerinin üzerine (sırtınızda bulunur) veya hastanın vücudundaki herhangi bir tedavi alanına yerleştirilir. Vakum, bardağın cildi içine çekmesine neden olur. Ortaya çıkan emme, kanı vücudun yüzeyine derinlemesine çeker. Buna bağlı olarak gelişen kan ve enerji akışı iyileşme ile sonuçlanır.

Kupa çekme, emme oluşturmak için kapların cilde yerleştirilmesini içeren bir tür alternatif terapidir. Bu emmenin vücuttaki enerji akışını iyileştirdiği ve iyileşmeyi kolaylaştırdığı düşünülmektedir.

Kupa terapisinden bahseden en eski tıbbi metinlerden biri, Eski Mısır’dan Eber’in papirüsüdür (MÖ 1550).

Sıklıkla tıbbın “babası” olarak anılan Yunan hekim Hipokrat, kupa çekme tekniklerinin açıklamalarını bile derledi.

Başlangıçta kan akıtma nereden bulundu?
Kan alma veya flebotomi uygulaması antik çağa kadar uzanır. MÖ beşinci yüzyılda Hipokrat’ın takipçileri kanayan hastalara şiddetle inanıyorlardı; Bunun Mısır zamanlarında ve muhtemelen ondan önce yapılmış olması muhtemeldir.
İlk uygarlıklar, yarasaların hayvanlardan kan aldığını, suaygırlarının kanayana kadar ağaçları kaşıdığını ve diğer hayvanların rahatlamak için hastalıklı vücut kısımlarını kaşıdığını görmekten ilham almış olabilir. Ek olarak, spontan burun kanamaları ve menstrüasyon gibi henüz açıklanamayan birçok insan kanaması örneği vardı. Belki de ilk uygarlıkların hepsini bir araya getirmesine yol açan doğadaki bu işaretlerdir: kanamanın bazı yararlı değerleri olmalı!

Bu günlerde, kupa terapisi genellikle Geleneksel Çin Tıbbı uygulayıcıları tarafından sunulan bir tedavi olarak bulunur .

Taraftarlar, emmenin vücuttaki “qi” akışını kolaylaştırmaya yardımcı olduğuna inanıyor. Qi , yaşam gücü anlamına gelen Çince bir kelimedir.

Birçoğu, kupa çekmenin vücuttaki yin ve yang’ı veya olumsuz ve olumluyu dengelemeye yardımcı olduğuna inanıyor. Bu iki uç arasındaki dengenin yeniden sağlanmasının, vücudun patojenlere karşı direncinin yanı sıra kan akışını artırma ve ağrıyı azaltma yeteneğine yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Hacamat, bardakların yerleştirildiği bölgedeki kan dolaşımını artırır. Bu, genel kan akışını iyileştirebilen ve hücre onarımını destekleyebilen kas gerginliğini azaltabilir. Ayrıca yeni bağ dokuları oluşturmaya ve dokuda yeni kan damarları oluşturmaya yardımcı olabilir.

İnsanlar, bir dizi semptom ve koşul için bakımlarını tamamlamak için hacamatı kullanırlar.

Kupanın Faydaları

1. Daha Hızlı Ağrı Giderici
Hacamat artrit, bel ağrısı vb. kaynaklı ağrıları hafifletebilir. Hacamat ile etkili bir şekilde tedavi edilebilen diğer ağrı türleri arasında baş ağrısı, migren, diş ağrısı, kas ağrısı, siyatik vb. bulunur.

Artrit ile, ilgili eklemlerle çukurlaşma yapılır. Hacamat, kan dolaşımını ve hareket kabiliyetini artırır, bu nedenle romatizma, bel, boyun ve omuz tutulması gibi rahatsızlıklar için etkili bir tedavi yöntemidir.

2. Kronik Yorgunluk Sendromundan Kurtulun
Hızlı tempolu dünyamızda dinlenmek ve yenilenmek için çok az zaman var. Fiziksel olarak dinlenmek için zaman bulsak bile, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar vb. dijital dikkat dağıtıcılarla zihinsel olarak aşırı yükleniriz.

Bütün bunlar kronik yorgunluk sendromuna yol açabilir. Bu, uzun süredir devam eden bir yorgunluk şekli olabilir. Hacamat veya hacamat bu durum için etkili bir tedavidir.

3. Akciğer Hastalıklarından Kurtulma
Hacamat, kronik öksürük, astım, bronş tıkanıklığı ve plörezi gibi akciğer hastalıkları için etkili bir tedavidir.

4. Cildi Sağlıklı Tutmak
Genellikle cildinizin sağlığı, vücudunuzun içinde neler olduğunu doğrudan yansıtır. Hacamat cilt kan akışını iyileştirir ve böylece sağlıklı cilt için gerekli olan oksijen ve temel besinlerin tedarikini artırır. Ayrıca akne ve egzama, selülit gibi diğer cilt hastalıklarının tekrarını azaltmada yardımcı olur. Kupa tedavisi ayrıca kan akışını kolaylaştırmak için kan damarlarını genişletmeye yardımcı olur ve ayrıca cilt yüzeyindeki toksik maddeleri uzaklaştırır.

5. Sindirim Sorunlarını Giderme

Hacamat, kronik stres, yetersiz beslenme veya bağışıklık sistemi tepkisinden kaynaklanan sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

6. İdrar Yolu Hastalıklarının İyileştirilmesi
Hacamat tedavisi böbrek taşı, idrar tutma, apse gibi idrar yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. Lomber bölgeye kaplar uygulanarak idrar retansiyonu tedavi edilir.

7. Bir Gevşeme Yolu
Kupa aynı zamanda rahatlama sağlayan bir masaj şeklidir. Hacamat nedeniyle oluşan enerji ve kan akışı iyi bir rahatlama şeklidir.

8. Daha hızlı iyileşme
Kupayı stratejik olarak kullanmak, iyileşmeye ihtiyaç duyan belirli bölgelere kan akışını artırabilir. Artan kan ve enerji akışı daha hızlı iyileşmeye yol açacaktır.

Çoğu insan için kupa terapisi gerçekten harika bir deneyimdir. Hacamat için sayısız sağlık yararı vardır. Ayrıca, çok rahatlatıcı ve rahatlatıcı bir deneyim olabilir.

Geleneksel tıp ve hacamat eğitimine ilginiz varsa veya kuzey Almanya içinde yaşıyorsanız ve desteğe ihtiyaç duyuyorsanız, sayfadaki whatsapp butonuna tıklayarak randevu talep edebilirsiniz.

Loading