28/01/2022

Selvi Yağı (Fark Edilmeyen Mucize)

ile nefeshamburg

Selvi yağı, selvi ağacının dallarından, saplarından ve yapraklarından elde edilen esansiyel bir yağdır.

Çoğu selvi esansiyel yağı, Akdeniz selvi olarak da bilinen Cupressus sempervirens’ten yapılır. Çalışmaların çoğu, bu özel ağaçtan yapılan uçucu yağa odaklanmaktadır.

Selvi yağı, antibakteriyel, antimikrobiyal ve antifungal özelliklere sahip olduğu için birçok sağlık yararına sahiptir.

Selvi Yağının Faydaları

Öksürük

Birçok insan öksürüğü tedavi etmek için uçucu yağlar kullanır .

Selvi yağı , genellikle bitkisel öksürük kesicilerde bulunan bir molekül olan kamfen içerir. Bununla birlikte, selvi esansiyel yağı, öksürük üzerindeki etkileri açısından doğrudan araştırılmamıştır.

Bir difüzörde kullanarak selvi yağını soluyabilirsiniz. Taşıyıcı yağ ile seyreltilmiş birkaç damla esansiyel yağı ılık bir banyoya eklemeyi ve ardından derin nefes almayı deneyin.

Hemoroid

Rektum ve anüs çevresindeki şişmiş damarlar olan hemoroidler bazı uçucu yağlarla tedavi edilebilir .

Bir taşıyıcı yağa eklendiğinde ve hemoroidlere uygulandığında selvi yağı bölgeyi yatıştırır ve belirli bakterileri öldürmekGüvenilir Kaynak.

siğiller

Selvi yağı, insan papilloma virüsünün (HPV) neden olabileceği siğiller için yaygın bir tedavi yöntemidir .

Selvi yağının antibakteriyel özellikleri, onu birçok cilt rahatsızlığı için mükemmel bir tedavi haline getirir. Aynı zamanda bir antiviral olduğu için siğillerin kontrolüne yardımcı olabilir.

2009 tarihli bir makale, selvi yağlarının herpes simpleks virüsü tip 1’e (HSV-1) karşı etkili olduğunu buldu . Oral uçuk olarak da bilinen bu virüs, siğillere ve uçuklara neden olabilir.

Siğilleriniz varsa ve sebebinden emin değilseniz, bir doktorla konuşmak en iyisidir. Tıbbi yardıma ihtiyacınız olabilir.

Kesikler, yaralar ve enfeksiyonlar

Selvi esansiyel yağı antimikrobiyal ve antibakteriyel olduğundan, kesikleri ve yaraları temizlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bir yaraya uygulamadan önce yağı bir taşıyıcı yağda seyrelttiğinizden emin olun.

Sivilce ve akne

Sivilce ve akne genellikle bakterilerden kaynaklanır veya kötüleşir.

göre 2017 incelemesi güvenilir Kaynakuçucu yağlar üzerinde, selvi yağı antimikrobiyal olduğu için akne tedavisi için yaygın olarak tavsiye edilir. Bu, selvi yağının topikal olarak uygulanmasının bakterileri öldürerek akne şiddetini azaltabileceği anlamına gelir.

Uçucu yağın son derece konsantre olduğunu unutmayın. Cildinizde kullanmayı planlıyorsanız, özellikle cildiniz hassassa, bir taşıyıcı yağda seyreltilmelidir.

varisli damarlar

Birçok insan varisli damarları tedavi etmek için uçucu yağlar kullanır .

Varisli damarlara genellikle zayıf dolaşım, zayıf damarlar ve kan birikmesi neden olur.

Bu nedenle, genellikle varisli damarlarla ilişkili ağrı ve şişliği yatıştırmak için masaj kullanılması önerilir. Bu, seyreltilmiş selvi yağı kullanılarak yapılan aromaterapi masajını içerebilir.

Bununla birlikte, selvi yağının varisli damarlar için etkili bir tedavi olduğunu kanıtlayan hiçbir kanıt yoktur.

Kas ağrısı

Kas ağrısı yaşıyorsanız, uçucu yağlar biraz rahatlamanıza yardımcı olabilir.

GöreUlusal Tamamlayıcı ve Bütünleştirici Sağlık Merkezi (NCCIH)Güvenilir Kaynak, masaj terapisi, özellikle sırt ve boyun ağrıları olmak üzere ağrıları gidermek için etkili bir yol olabilir.

Selvi yağı, kas ağrısını hafifletmek için kullanılan birçok esansiyel yağdan biridir. Genellikle antispazmodik olarak adlandırılır, yani kas ağrısını ve krampları azaltabilir, ancak çalışmalar henüz selvi yağının özellikle kas ağrısını yatıştırmada iyi olduğunu doğrulamamıştır.

Cilde uygulamadan önce uçucu yağları daima bir taşıyıcı yağda seyreltin.

selülit

Selülit görünümünü azaltmak için genellikle uçucu yağlar önerilir.

Ancak selvi yağının selüliti azalttığına dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

Vücut kokusu

Selvi esansiyel yağı hoş bir aromaya sahip olduğundan, hoş olmayan vücut kokusunu azaltabileceği için genellikle doğal deodorantlara eklenir.

Kollarınızın altındaki hassas cilt üzerinde herhangi bir yeni deodorant kullanmadan önce, kolunuzun iç kısmında bir yama testi yapın.

Kaygı ve stres

Yaygın olarak atıfta bulunulan bir 2005 çalışmasıGüvenilir Kaynak aromaterapi masajının faydaları üzerine lavanta, selvi ve tatlı badem yağı ile karıştırılmış tatlı mercanköşk yağı içeren masajın etkilerine baktı.

Masajın denekler üzerinde önemli psikolojik ve fiziksel faydaları olduğunu buldu. Özellikle, kişinin bildirdiği kaygı ve depresyon düzeylerini azalttı. Bununla birlikte, çalışmada sadece 11 katılımcı vardı.

Bunun ötesinde, selvi yağının tek başına kaygıyı azaltıp azaltmadığına dair çok az araştırma var.

Bununla birlikte, kokuyu rahatlatıcı veya hoş bulursanız, bir difüzöre selvi yağı veya onu içeren bir masaj yağı eklemenizde bir sakınca yoktur.

SELVİ YAĞI NASIL KULLANILIR

  • Jojoba yağı veya hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın ve ardından cildinize uygulayın.
  • Seyreltilmiş karışımdan birkaç damla banyo suyunuza ekleyin.
  • birdifüzör
  • Selvi yağı içeren deodorantlar ve sabunlar gibi ürünleri deneyin.
  • Ev yapımı sabun, yıkama ve deodoranta selvi yağı ekleyin.

Uçucu yağlar çok konsantre ve güçlüdür, bu da birçok insanın bu yağlara karşı hassasiyeti olabileceği anlamına gelir.

Bu nedenle, kullanmak istediğiniz herhangi bir uçucu yağı bir taşıyıcı yağ ile karıştırmanız önemlidir . Bu onu biraz sulandırır.

İşte popüler taşıyıcı yağların bir listesi:

ORTAK TAŞIYICI YAĞLAR

  • hindistancevizi yağı
  • jojoba yağı
  • zeytin yağı
  • Argan Yağı
  • tatlı badem yağı
  • Avokado yağı
  • ayçiçek yağı

Cildinizde yeni bir uçucu yağ kullanmadan önce bir yama testi yaptığınızdan emin olun. Uçucu yağ bir taşıyıcı yağ ile karıştırıldığında bile yama testleri gereklidir.

Yama testi yapmak için, birkaç damla esansiyel yağ ve taşıyıcı yağ karışımını önkolunuzun iç kısmına uygulayın. Bu yanma, batma, kızarıklık veya kızarıklıkla sonuçlanırsa, karışımı cildinize uygulamayın.

Araştırmalar, uçucu yağları yutmaktan kaçınmanın en iyisi olduğunu gösteriyor.

Selvi yağı da dahil olmak üzere bazı uçucu yağlar, topikal olarak solunması veya kullanılması güvenli olsa bile yutulduğunda zehirli olabilir.

Selvi yağının riskleri

Doğal oldukları için genellikle uçucu yağların güvenli olduğu düşünülür. Uçucu yağlar çok çeşitli faydalara sahip olsa da, yanlış kullanıldıklarında tehlikeli olabilirler.

Daha önce de belirtildiği gibi, selvi yağı da dahil olmak üzere çoğu uçucu yağ yutulmamalıdır. Siz veya tanıdığınız biri selvi yağı yuttuysa, hemen bir zehir hattını arayın.

Uçucu yağlara alerjiniz olabilir. Alerjik reaksiyon belirtileri şunları içerebilir:

  • kızarıklık ve kızarıklık
  • ağrı veya yanma
  • şişme
  • kaşıntı
  • kurdeşen

Uçucu bir yağa alerjik reaksiyon gösterdiğinizi düşünüyorsanız, kullanmayı hemen bırakın. Reaksiyonunuzun belirtileri şiddetliyse, derhal tıbbi yardım alın.

FDA’nın uçucu yağları düzenlemediğini unutmayın. Her zaman saygın markalardan yüksek kaliteli uçucu yağlar seçin.

Hamileyseniz veya emziriyorsanız, uçucu yağlar kullanmaktan kaçının.

Ayrıca bir sağlık uzmanı tarafından tavsiye edilmedikçe bebeklerde, küçük çocuklarda veya evcil hayvanlarda uçucu yağlar kullanmaktan kaçınmalısınız.

Loading