10/01/2023

Beyninize, Kalbinize, Eklemlerinize 20 Hindistan Cevizi Yağı Faydası + Daha Fazlası!

ile nefeshamburg

Bugüne kadar,  hindistancevizi yağının gezegendeki en sağlıklı gıdalardan biri olduğunu gösteren 1.500’den fazla çalışma var. Kopra veya taze hindistan cevizi etinden yapılan hindistancevizi yağı gerçek bir süper gıda olduğundan, hindistan cevizi yağı kullanımları ve faydaları çoğu insanın fark ettiğinden çok daha fazladır.

Hindistan cevizi ağacının birçok tropik bölgede “hayat ağacı” olarak görülmesine şaşmamalı.

Hindistan cevizi yağı, kopra adı verilen kurutulmuş hindistan cevizi eti veya taze hindistan cevizi eti preslenerek yapılır. Bunu yapmak için “kuru” veya “ıslak” bir yöntem kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizinden elde edilen süt ve yağ preslenir ve ardından yağ çıkarılır. Çoğu doymuş yağ olan yağın içindeki yağlar daha küçük moleküllerden oluştuğu için soğukta veya oda sıcaklığında sert bir dokuya sahiptir.

Yaklaşık 78 derece Fahrenheit sıcaklıklarda sıvılaşır. Ayrıca yaklaşık 350 derecelik bir dumanlanma noktasına sahiptir, bu da onu sotelenmiş yemekler, soslar ve unlu mamuller için mükemmel bir seçenek haline getirir.

Bu yağ aynı zamanda daha küçük yağ molekülleri nedeniyle cilde kolayca emilir ve bu da onu mükemmel bir cilt ve saç derisi nemlendiricisi yapar.

Özellikle Amerikan Kalp Derneği’nin (AHA) 2017 doymuş yağlar raporundan sonra, doymuş yağları diyetinizden azaltmayı tavsiye ettikten sonra, birçok insanın düzenli olarak hindistancevizi yağı tüketip tüketmemeleri konusunda kafası karıştığına şüphe yok . Bu, insanların herhangi birini tüketmekten kaçınması gerektiği anlamına gelmez.

Aslında, Amerikan Kalp Derneği, erkekler için günde 30 gram ve kadınlar için günde 20 gram, yani sırasıyla yaklaşık 2 yemek kaşığı veya 1.33 yemek kaşığı hindistancevizi yağı tavsiye ediyor.

Ek olarak, Amerikan Kalp Derneği’nin doymuş yağdan tamamen kaçınmamız gerekmediğine işaret ettiğini ve bunun nedeninin aslında ona ihtiyacımız olduğunu vurgulamalıyız. Bağışıklık fonksiyonumuzu geliştirmek ve karaciğeri toksinlerden korumak için çalışır.

AHA, doymuş yağların LDL kolesterol seviyelerini nasıl artırabileceğine odaklanırken, hindistancevizi yağının iltihabı doğal olarak azaltmak için çalıştığını unutmamalıyız. Enflamasyonu azaltmak, kalp hastalığının ve diğer birçok durumun temel nedeni olduğu için herkesin en büyük sağlık hedefi olmalıdır.

Bu nedenle, hindistancevizi yağının sağlıklı olup olmadığıyla ilgili sorulara rağmen, iltihaplanmayı azaltmak, bilişsel ve kalp sağlığını desteklemek ve enerji seviyelerini yükseltmek için hindistancevizi yağının tüketilmesinin büyük bir savunucusuyum.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Tıbbi araştırmalara ve ABD Tarım Bakanlığı besin veri tabanına göre, hindistancevizi yağının sağlık yararları şunları içerir:

1. Alzheimer Hastalığının Tedavisine Yardımcı Olur

Orta zincirli yağ asitlerinin (MCFA’lar) karaciğer tarafından sindirilmesi, beyin tarafından enerji için kolayca erişilebilen ketonlar oluşturur. Ketonlar , glikozu enerjiye dönüştürmek için insüline ihtiyaç duymadan beyne enerji sağlar.

Araştırmalar, beynin aslında glikozu işlemek ve beyin hücrelerini çalıştırmak için kendi insülinini ürettiğini göstermiştir. Araştırmalar ayrıca, bir Alzheimer hastasının beyni kendi insülinini yaratma yeteneğini kaybettiğinde, hindistancevizi yağındaki ketonların beyin işlevini onarmaya yardımcı olmak için alternatif bir enerji kaynağı oluşturabileceğini öne sürüyor.

2020’de yapılan bir inceleme , nöroprotektif, antienflamatuar ve antioksidan özellikleri nedeniyle orta zincirli trigliseritlerin Alzheimer hastalığının önlenmesindeki rolünü vurgulamaktadır .

2. Kalp Hastalığı ve Yüksek Tansiyonun Önlenmesine Yardımcı Olur

Hindistan cevizi yağı, doğal doymuş yağlarda yüksektir. Doymuş yağlar vücudunuzdaki sağlıklı kolesterolü (HDL kolesterol olarak bilinir) artırmakla kalmaz, aynı zamanda LDL “kötü” kolesterolü iyi kolesterollere dönüştürmeye yardımcı olur.

Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp’ta yayınlanan rastgele bir çapraz çalışma , genç, sağlıklı yetişkinlerde günlük iki yemek kaşığı saf hindistancevizi yağı tüketiminin HDL kolesterolü önemli ölçüde artırdığını buldu. Ayrıca, sekiz hafta boyunca her gün işlenmemiş hindistancevizi yağı almanın önemli bir güvenlik sorunu bildirilmedi.

2020’de yayınlanan daha yakın tarihli başka bir çalışma da aynı sonuçlara sahipti ve hindistancevizi yağı tüketiminin tropikal olmayan bitkisel yağlara göre önemli ölçüde daha yüksek HDL kolesterol ile sonuçlandığı sonucuna vardı. Vücuttaki HDL’yi artırarak kalp sağlığını geliştirmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur.

3. İYE ve Böbrek Enfeksiyonunu Tedavi Eder ve Karaciğeri Korur

Hindistan cevizi yağının İYE semptomlarını ve böbrek enfeksiyonlarını iyileştirdiği ve iyileştirdiği bilinmektedir. Yağdaki MCFA’lar, bakteriler üzerindeki lipid kaplamayı bozarak ve onları öldürerek doğal bir antibiyotik görevi görür.

Araştırmalar ayrıca hindistancevizi yağının doğrudan karaciğeri hasara karşı koruduğunu gösteriyor.

Hindistan cevizi suyu ayrıca nemlendirmeye ve iyileşme sürecini desteklemeye yardımcı olur. Doktorlar böbrek taşlarını temizlemek için hindistan cevizi suyu bile enjekte ettiler.

Hindistan cevizi, tüm bu muazzam hindistancevizi yağı sağlık yararları göz önüne alındığında aşikar olan güçlü bir süper besindir.

4. Enflamasyonu ve Artriti Azaltır

Hindistan’da yapılan bir hayvan araştırmasında, saf hindistancevizi yağında bulunan yüksek düzeydeki antioksidanların iltihaplanmayı azalttığı ve artrit semptomlarını önde gelen ilaçlardan daha etkili bir şekilde iyileştirdiği kanıtlanmıştır.

Yakın zamanda yapılan başka bir çalışmada, yalnızca orta ısıyla hasat edilen hindistancevizi yağının enflamatuar hücreleri baskıladığı bulundu. Hem analjezik hem de antiinflamatuar olarak çalıştı.

5. Kanser Önleme ve Tedavisi

Hindistan cevizi yağı, yağda üretilen ketonlar da dahil olmak üzere kanserle savaşmasına yardımcı olan iki niteliğe sahiptir . Tümör hücreleri ketonlardaki enerjiye erişemez ve glikoza bağımlıdır.

Ketojenik bir diyetin , kanser hastalarının iyileşmesine yardımcı olmanın olası bir bileşeni olabileceğine inanılıyor .

İkinci kalite, hindistancevizi yağındaki orta zincirli yağ asidi içeriğidir. MCFA’lar bakterilerin lipid duvarlarını sindirirken,  mide kanseri riskini arttırdığı bilinen helikobakter pilori bakterisini de öldürebilirler .

Ayrıca araştırmalar, hindistancevizi yağında bulunan laurik asidin çoğalmayı önleyici ve proapoptotik etkileri tetikleyerek antikanser etkilere sahip olabileceğini gösteriyor.

6. Bağışıklık Sistemi Güçlendirme (Antibakteriyel, Antifungal ve Antiviral)

Hindistan cevizi yağı, kandidayı azalttığı, bakterilerle savaştığı ve virüsler için düşmanca bir ortam oluşturduğu gösterilen laurik asit (monolaurin) içerir. Günümüzde birçok hastalık, vücuttaki kötü bakterilerin, mantarların, virüslerin ve parazitlerin aşırı büyümesinden kaynaklanmaktadır.

2020’de yapılan bir inceleme, antimikrobiyal aktiviteye sahip olduğunu ve insan vücudundaki bağışıklık tepkisinin anti-inflamatuar doğasını etkinleştirmeye yardımcı olduğunu gösterir.

Diyetinizdeki tahılları ve şekeri, hasta olduğunuzda doğal yakıt kaynağınız olarak hindistancevizi yağı ile değiştirebilirsiniz. Şeker, kötü bakterilerin büyümesini besler.

Bunun yerine, hasta olduğunuzda günde üç kez bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı alın ve bol miktarda sebze ve kemik suyu da tüketin.

7. Hafıza ve Beyin Fonksiyonunu Destekler

Journal of Neurobiology of Aging’de yayınlanan 2004 tarihli bir çalışmada araştırmacılar , hindistancevizi yağındaki MCFA’ların yaşlı deneklerde hafıza problemlerini iyileştirdiğini bulmuşlardır.

Tüm hastalarda, bu yağ asidini aldıktan sonra hatırlama yeteneklerinde belirgin bir gelişme oldu. MCFA’lar vücutta kolayca emilir ve beyinde insülin kullanılmadan erişilebilir. Böylece beyin hücrelerini daha verimli bir şekilde besleyebilirler.

8. Enerji ve Dayanıklılığı Artırır

Hindistan cevizi yağının sindirimi kolaydır. Aynı zamanda daha uzun süreli bir enerji üretir ve metabolizmanızı hızlandırır.

Çalışmalar, kaliteli bir rafine edilmemiş hindistancevizi yağı alırken, MCFA’ları enerjiye dönüştürülmek üzere doğrudan karaciğere gönderildiğinden , hindistancevizi yağının en fazla faydasını elde edebileceğinizi göstermektedir.

Bugün, birçok triatlet, uzun mesafe etkinlikleri için eğitim ve yarışlar sırasında yakıt kaynağı olarak hindistancevizi yağı kullanıyor.

Hindistan cevizi yağı, çiğ bal ve chia tohumunu karıştırarak ev yapımı bir enerji yakıtı yapabilirsiniz. Her birinden bir çorba kaşığı bir araya getirin ve egzersizden 30 dakika önce tüketin.

9. Sindirime Yardımcı Olur, Mide Ülserlerini ve Ülseratif Koliti Azaltır

Hindistan cevizi ayrıca vücudun yağda çözünen vitaminleri, kalsiyum ve magnezyumu emmesine yardımcı olduğu için sindirimi artırır. Hindistan cevizi yağı, omega-3 yağ asitleri ile aynı anda alınırsa, vücut tarafından sindirilmek ve kullanılmak üzere hazır olduklarından, onları iki kat daha etkili hale getirebilir.

Araştırmalar, hindistancevizi yağının kötü bakterileri ve kandidayı yok ederek bakterileri ve bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Özellikle Candida dengesizliği, iltihaba ve zayıf sindirime neden olan mide asidini azaltabilir.

Tüm bunlar birlikte, hindistancevizi yağının sindirim sağlığına fayda sağladığı ve mide ülseri ve ülseratif koliti tedavi etmeye veya önlemeye yardımcı olduğu anlamına gelir.

10. Safra Kesesi Hastalığı ve Pankreatit Belirtilerini Azaltmaya Yardımcı Olabilir

Journal of Animal Sciences’da yayınlanan bir hayvan araştırması , hindistancevizi yağının MCFA’larının pankreas enzimlerinin parçalanmasına ihtiyaç duymadığını, bu nedenle hindistancevizi yağı almanın pankreas üzerindeki baskıyı hafiflettiğini gösteriyor.

Ek olarak, bu süper yiyeceğin sindirimi o kadar kolaydır ki safra kesesi hastalığının semptomlarını da iyileştirdiği bilinmektedir. Safra kesesini ve toplam vücut sağlığını iyileştirmek için diğer uzun zincirli yağları hindistancevizi yağı ile değiştirin.

11. Cilt Sorunlarını İyileştirebilir (Yanıklar, Egzama, Kepek, Dermatit ve Sedef)

Hindistan cevizi yağı yüz temizleyici, nemlendirici ve güneş koruyucu olarak harikadır, ancak birçok cilt bozukluğunu da tedavi edebilir. Hindistan cevizi yağındaki yağ asitleri (kaprilik ve laurik), dahili ve harici iltihaplanmayı azaltır ve nemlendirir, bu da onları her tür cilt durumu için harika bir çözüm haline getirir .

Cildi korur ve cildi iyileştirmek için ideal hale getiren birçok antioksidan içerir. Ek olarak, antimikrobiyal özellikler birçok cilt rahatsızlığına neden olabilen kandida veya mantar kaynaklarını dengeler.

Cilt için rafine edilmemiş hindistancevizi yağının yapabileceği çok şey var  .

12. Diş Eti Hastalıklarını ve Diş Çürümelerini Önlemeye Yardımcı Olur

Hindistan cevizi yağı ile yağ çekme , ağızdaki bakterileri temizlemenin ve periodontal hastalığın iyileşmesine yardımcı olmanın bir yolu olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır. Ayrıca araştırmalar, birkaç oral fayda sağlamanın yanı sıra, hindistancevizi yağı ile yağ çekmenin genel sağlık üzerinde de yararlı bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Hindistan cevizi yağı, yüksek konsantrasyonda antibakteriyel MCFA’lar nedeniyle yağ çekme için en etkili yağlardan biridir.

Yağı ağzınızda çalkalayarak bakterileri denatüre eder ve ona yapışır. Oral bakterileri uzaklaştırmak, periodontal hastalık riskinizi büyük ölçüde azaltır.

Diş etlerinizi iyileştirmek ve dişlerinizi onarmak istiyorsanız, haftada üç kez günde 20 dakika yağ çekmeyi deneyin.

13. Kemik Sağlığını Destekleyin

Oksidatif stres ve serbest radikaller, osteoporozun en büyük iki suçlusudur. Hindistan cevizi yağı, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan çok yüksek düzeyde antioksidanlara sahip olduğundan, osteoporoz için önde gelen bir doğal tedavi yöntemidir.

Hindistan cevizi yağı bağırsakta kalsiyum emilimini artırır. Osteoporoz üzerine yapılan araştırmalar, hindistancevizi yağının deneklerde sadece kemik hacmini ve yapısını artırmakla kalmayıp aynı zamanda osteoporoz nedeniyle kemik kaybını da azalttığını bulmuştur.

14. Tip II Diyabete Yardımcı Olur

Hücreler insüline yanıt vermeyi reddettiğinde ve artık enerji için glikoz almadığında, insüline dirençli olarak kabul edilirler. Pankreas daha sonra telafi etmek için daha fazla insülin pompalar ve bir aşırı üretim döngüsü yaratır.

İnsülin direnci, tip II diyabetin öncüsüdür.

Çalışmalar, hindistancevizi yağındaki MCFA’ların hücrelerdeki insülin reaksiyonlarını dengelemeye ve sağlıklı sindirim sürecini desteklemeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Pankreas üzerindeki yükü alır ve vücuda, insülin direncini ve tip II diyabeti önleyebilen, glikoz reaksiyonlarına bağlı olmayan tutarlı bir enerji kaynağı sağlar.

15. Kilo kaybı için Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının enerji oluşturma yetenekleri ve karbonhidrat içermemesi nedeniyle, kilo vermek için yararlı olması şaşırtıcı değildir. Yağ ve kalori yakmaya, iştahı azaltmaya yardımcı olur ve çalışmalarda özellikle göbek yağını kaybetmede yardımcı olmuştur.

Hindistan cevizinin yağ yakmanıza yardımcı olma yeteneği iyice kanıtlanmıştır. Journal of Toxicology and Environmental Health dergisinde yayınlanan 1985 tarihli bir çalışma, tek bir kaprik asit enjeksiyonunun erkek farelerde “başlangıçta hızlı, ardından gıda tüketiminde kademeli bir azalma ve paralel bir vücut ağırlığı kaybı” ile sonuçlandığını buldu.

Hindistan cevizi yağı (bir yağ) yemenin yağ kaybına katkıda bulunacağını varsaymak mantıksız görünebilir , ancak aslında oldukça mantıklıdır. Bu fenomeni anlamanın anahtarı, MCFA’ların çeşitli fizyolojik süreçleri kontrol etme konusundaki çok boyutlu yeteneğinde yatmaktadır.

Örneğin, yukarıda bahsedilen 1985 çalışmasında, kaprik asidin tiroid fonksiyonunda önemli gelişmeler gösterdiği, dinlenme kalp atış hızını düşürmeye yardımcı olduğu ve vücudunuzun enerji için yağ yakmasına yardımcı olduğu keşfedildi.

Daha yakın bir zamanda, Obezite Araştırma Dergisi , Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, bize MCFA’ların neden yağ yakma yeteneğine sahip olduğuna dair bir ipucu veren bir çalışma yayınladı. MFCA’ların yağ parçalanması üzerindeki etkilerinin test edilmesi, sıçanlardaki adipoz (yağlı) hücrelere kaprilik asit ile ön işleme tabi tutuldu. Araştırmacılar , yağ parçalanmasının, oruç tutmanın özelliklerini tam anlamıyla taklit edecek kadar önemli bir düzeyde gerçekleştiğini gözlemlediler .

Oruç bu anlamda olumsuz değil, vücudun enerji rezervlerini en verimli şekilde kullanması ve gereksiz yağ rezervlerinin parçalanmasını hızlandırması açısından olumludur. Bu çalışmayı yürüten araştırmacıların sözleriyle, “Bu tür değişiklikler, diyetteki orta zincirli yağ asitleri ile bağlantılı olarak, hayvanlarda ve insanlarda kilo kaybına kısmen katkıda bulunabilir.”

16. Kas Geliştirme ve Vücut Yağını Kaybetme

Araştırmalar, MCFA’ların sadece yağ yakmak ve metabolik sendromu azaltmak için iyi olmadığını, aynı zamanda kas inşa etmek için de harika olduğunu gösteriyor. Hindistan cevizinde bulunan MCFA’lar, Muscle Milk™ gibi popüler kas geliştirme ürünlerinde de kullanılır.

Bununla birlikte, yoğun şekilde üretilen takviyelerin büyük çoğunluğu, işlenmiş MCFA formlarını kullanır. Bunun yerine gerçek hindistancevizi yiyerek, “gerçek anlaşmayı” elde edersiniz, bu nedenle her gün kas geliştirici bir karışıma iki yemek kaşığı yağ eklemeyi deneyin.

17. Hindistan Cevizi Yağının Saç Bakımına Faydaları

Kepek veya kuru saçlarınız varsa, hindistancevizi yağı bu durumları iyileştirmeye yardımcı olacak mükemmel yağ asitlerine sahiptir. Aslında, hindistancevizi yağının saç için yapabileceği çok şey var .

Saçınızı iyileştirmek için ev yapımı hindistancevizi lavanta şampuanı yapabilir ve tamamen doğal bir saç kremi olarak düz hindistancevizi yağını kullanabilirsiniz.

Kepekten kurtulmak ve saçları kalınlaştırmak için, 10 damla biberiye esansiyel yağı ile karıştırılmış bir çorba kaşığı hindistancevizi yağını üç dakika boyunca kafa derinize masaj yapın. Ardından 30 dakika sonra duş alın.

18. Candida ve Maya Enfeksiyonları

Antimikrobiyal Ajanlar ve Kemoterapi dergisinde yayınlanan bir araştırma , hindistancevizi yağındaki kaprik asit ve laurik asidin candida albicans ve maya enfeksiyonları için etkili bir doğal tedavi olduğunu buldu.

Candida’yı etkili bir şekilde öldürmek ve maya enfeksiyonlarını tedavi etmek için işlenmiş şekeri ve rafine edilmiş tahılları diyetinizden çıkarın ve bol miktarda sağlıklı yağ tüketin. Ek olarak günde üç kez bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı alın.

19. Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Hindistan Cevizi Yağı

Food and Function tıp dergisinde yayınlanan araştırma  , hindistancevizi yağının antioksidan seviyelerini iyileştirdiğini ve yaşlanmayı yavaşlattığını buldu. Hindistan cevizi yağı, karaciğer üzerindeki stresi azaltarak ve oksidatif stresi azaltarak çalışır.

Ayrıca araştırmacılar, hindistancevizi yağının karaciğerle nasıl çalıştığından dolayı detoksifikasyonu destekleyebileceğini bulmuşlardır.

Yaşlanmayı doğal olarak yavaşlatmak için, kahvaltıda antioksidan açısından zengin meyvelerle birlikte bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı alın. Ek sağlık yararları ve yumuşatma için doğrudan cilde de uygulayabilirsiniz.

20. Hormon Dengesi İçin Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının sağlık yararları arasında hormon dengesi de yer alır. Hindistan cevizi yağı, laurik asit de dahil olmak üzere harika bir doymuş yağ kaynağı olduğu için doğal olarak hormonları dengelemeye yardımcı olabilir.

Çalışmalar, hindistancevizi yağının menopoz sırasında yemek için mükemmel bir yağ olabileceğini ve ayrıca östrojen seviyeleri üzerinde olumlu etkileri olabileceğini bulmuştur.

Hormonları doğal olarak dengelemek, şeker ve tahıl tüketimini azaltmak ve hindistancevizi, avokado, keten tohumu ve ghee’den elde edilen sağlıklı yağları yüklemek için. Hindistan cevizi yağı veya hindistan cevizi suyu gibi diğer hindistan cevizi formlarını da tüketebilirsiniz .

Beslenme gerçekleri

Beslenme üzerindeki etkisini anlamak için piyasada bulunan birkaç hindistancevizi yağı türünü anlamak önemlidir:

İşlenmemiş hindistancevizi yağı: İşlenmemiş hindistancevizi yağı en az rafine edilmiş ve en faydalı olanıdır. Kabuktan çıkarılan ve doğal yağları çıkarmak için preslenen kopra veya kurutulmuş hindistan cevizi eti ile yapılır. Tipik olarak harika bir cevizli ve tatlı bir tada sahiptir.

Bu kategoride, taze hindistan cevizi etinden elde edilen “ıslak öğütme” yöntemiyle üretilmiş yağları ve bunun yerine kurutulmuş kopra kullanıldığı için kuru yöntemle üretilmiş yağları göreceksiniz. Bazen “natürel hindistancevizi yağı” görürsünüz, ancak konu hindistancevizi yağı olduğunda işlenmemiş ve sızma arasında gerçekten bir fark yoktur, bu nedenle her iki seçenek de harika bir seçimdir.

Rafine hindistancevizi yağı: Rafine hindistancevizi yağı, yağın ağartılmasını ve kokusunun giderilmesini içeren bir arıtma sürecinden geçmiştir. İşlenmemiş hindistancevizi yağının aksine, rafine yağların belirgin bir hindistancevizi tadı veya aroması yoktur. Pek çoğu, yağın faydalı antioksidanlarını yok edebilen yüksek sıcaklıklar ve sert kimyasallar ile yapıldığı için tavsiye edilmezler.

Bu türler farklılaştı, bu şaşırtıcı süper besinin sırlarını ortaya çıkarmak için binlerce çalışma yapıldı : yani orta zincirli yağ asitleri adı verilen sağlıklı yağlar. Bu benzersiz yağlar şunları içerir:

  • Kaprilik asit
  • laurik asit
  • kaprik asit

Hindistan cevizindeki yağların yaklaşık yüzde 62’si bu üç sağlıklı yağ asidinden oluşur ve hindistancevizi yağındaki yağın yüzde 91’i sağlıklı doymuş yağdır . Bu yağ bileşimi, onu gezegendeki en faydalı yağlardan biri yapar.

Tükettiğimiz yağların çoğunun sindirilmesi daha uzun sürer, ancak hindistancevizi yağında bulunan MCFA’lar mükemmel bir enerji kaynağı sağlar, çünkü diğer yağların gitmesi gerektiğinden, yakıta dönüştürülmek için yalnızca üç aşamalı bir süreçten geçmeleri gerekir. 26 adımlık bir süreçle!

Bitki bazlı yağlarda bulunan uzun zincirli yağ asitlerinin aksine, MCFA’lar:

  • Sindirimi daha kolay
  • Kolayca yağ olarak depolanmaz
  • Antimikrobiyal ve antifungal
  • Anında enerji için daha kolay hücre geçirgenliği sağlayan daha küçük boyut
  • Karaciğer tarafından işlenir, yani yağ olarak depolanmak yerine hemen enerjiye dönüştürülürler.

Bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı yaklaşık 120 kalori, 14 gram yağ içerir, lif içermez, kolesterol içermez ve sadece eser miktarda vitamin ve mineral içerir.

Her şey düşünüldüğünde, hindistancevizi koprasında bulunan MCFA’lar onu gerçek bir süper gıda yapar ve bu nedenle hindistancevizi yağının sağlık yararları çok bol ve şaşırtıcıdır.

İlgili:  MCT Yağı Sağlık Faydaları, Doz Önerileri ve Tarifler

Riskler ve Yan Etkiler

Hindistan cevizi yağının nadiren herhangi bir yan etkisi vardır.

Araştırmalar, hindistancevizi alerjisi olan belirli kişilerde bazen bir temas alerjisinin ortaya çıkabileceğini göstermektedir . Hindistan cevizi yağının ürettiği bazı temizlik ürünlerinin de temas alerjisine neden olduğu biliniyor ancak bu yaygın bir durum değil.

Aslında, hindistancevizi yağı birçok ilacın yan etkilerini azalttığı bilinmektedir. Örneğin araştırmalar , kanser tedavilerinin semptomlarını ve yan etkilerini azaltabileceğini gösteriyor.

Rafine veya işlenmiş hindistancevizi yağının ağartılabileceğini, tercih edilen erime noktasına kadar aşırı ısıtılabileceğini ve raf ömrünü uzatmak için kimyasal olarak işlenebileceğini unutmayın. Yağın işlenmesi kimyasal yapısını değiştirir ve yağlar artık sizin için iyi değildir.

Mümkün olduğunca hidrojene yağlardan kaçının ve bunun yerine sızma hindistancevizi yağını seçin.

İlgili: Fıstık Yağı Sağlık İçin İyi mi, Kötü mü? Gerçekle Kurguyu Ayırmak

Nasıl kullanılır

Hindistan cevizi yağı satın alırken, sızma hindistan cevizi yağı seçin. Bu tür, en büyük hindistancevizi yağı faydalarını sunar.

Saf hindistancevizi yağı elde etmek için bakire, ıslak öğütülmüş, rafine edilmemiş, organik hindistancevizi yağını tercih edin. Rafine edilmiş versiyonlar, diğer gıdalarda olduğu gibi faydalı değildir ve temel besin maddelerini kaybeder.

Hindistan cevizi yağı ne için kullanılabilir?

1. Yemek Pişirme ve Pişirme

Hindistan cevizi yağı, pişirme ve pişirme için kullanılabilir ve smoothie’lere eklenebilir. Rafine edilmemiş, doğal, organik hindistancevizi yağı güzel bir hindistancevizi aroması kattığı, ancak diğer hidrojene yemeklik yağların sıklıkla yaptığı zararlı toksinleri içermediği için bu benim tercihim yağ.

Ayrıca, onu yemeğinize veya smoothie’lerinize eklemek, enerjiyi hızlı bir şekilde artırmanıza yardımcı olur ve diğer yağ türlerine göre sindirimi daha kolaydır. Yemeğinizde kullanmanın bazı yolları şunları içerir:

  • Sebzeleri ve etleri soteleme
  • Kahvenize kremsi bir tat katmak
  • Güler yüzünüze besin eklemek
  • Unlu mamullerdeki sağlıksız yağların değiştirilmesi

2. Cilt ve Saç Sağlığı

Hindistan cevizi yağını vücudunuza nasıl uygularsınız? Topikal olarak doğrudan cildinize veya uçucu yağlar veya karışımlar için bir taşıyıcı yağ olarak uygulayabilirsiniz.

Duştan hemen sonra cildinize ovmak özellikle faydalıdır. Harika bir nemlendirici görevi görür ve cilt ve saç sağlığını artıran antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Cildiniz ve saçınız için kullanmanın bazı yolları şunlardır:

  • Doğal cilt nemlendiricisi olarak kullanmak
  • Erken yaşlanmayla mücadele
  • Doğal bir yara merhemi oluşturmak
  • Mantar önleyici krem ​​yapmak
  • Doğal saç kremi yapmak
  • kepek tedavisi
  • dolaşık saç

3. Ağız ve Diş Sağlığı

Ağzı detoksifiye etmeye, plak ve bakterileri gidermeye ve nefesi tazelemeye çalışan bir Ayurveda uygulaması olan yağ çekme için kullanılabilir. Bir çorba kaşığı hindistancevizi yağını ağzınızda 10-20 dakika çalkalayın ve ardından yağı çöpe atın.

4. Kendin Yap Doğal Çözüm Tarifleri

Hindistan cevizi yağı antimikrobiyal özelliklere sahiptir, bu da onu enfeksiyonlarla savaşmak ve bağışıklığı güçlendirmek için kullanılan kendin yap doğal ilaç tariflerinde mükemmel bir bileşen haline getirir. Hindistan cevizi yağı ile yapılabilecek bazı tarifler şunlardır:

  • dudak kremi
  • ev yapımı diş macunu
  • doğal deodorant
  • tıraş kremi
  • masaj yağı

5. Ev Temizleyici

Hindistan cevizi yağı, doğal bir toz önleyici, çamaşır deterjanı, mobilya cilası ve ev yapımı el sabunu görevi görür. Evinizde gelişebilecek bakteri ve mantarları öldürür ve yüzeylerin parlak görünmesini de sağlar.

İlgili:  Hindistan Cevizi Sütü Beslenmesi: Faydalı Vegan Sütü mü, Yüksek Yağ Tuzağı mı?

Çözüm

  • Hindistan cevizi yağı tüketmek sizin için iyi mi? Cevap Evet. Uygun miktarlarda (günde yaklaşık 2 yemek kaşığı veya daha az), avantajları muazzamdır ve bu 20 ile bitmezler.
  • Vücuda birçok yönden yardımcı olur, bu da büyük ölçüde orta zincirli yağ asidi içeriğine bağlıdır. Sadece bu değil, köpekler için hindistancevizi yağının da faydaları var!
  • Enerji için kullanılan, bilişsel sağlığı artırmaya yardımcı olan, HDL kolesterol seviyelerini iyileştirmeye çalışan ve daha pek çok şey için kullanılan MCFA’ların hızlı bir şekilde sindirilmesi daha kolaydır.
  • Hindistan cevizi yağını pişirme ve fırınlamadan smoothie ve kahveye eklemeye, kendin yap doğal ilaç tariflerinde bir bileşen olarak kullanmaya ve yağ çekmek için kullanmaya kadar pek çok şekilde kullanabilirsiniz.
  • Her zaman saf, rafine edilmemiş organik ürünleri tercih etmeyi unutmayın.

Loading