05/01/2024

Bor minerali ve insan sağlığına etkileri

ile nefeshamburg

📌 Bor minerali ve insan sağlığı

Bor vücudunuzun önemli vitamin ve mineralleri metabolize etmesine yardımcı olur, kemik sağlığında önemli bir role sahiptir ve ayrıca östrojen ve testosteron düzeylerini de etkiler. Bor, lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerde doğal olarak bulunan bir elementtir. Ayrıca tahıllarda, kuru eriklerde, kuru üzümlerde, narenciye olmayan meyvelerde ve sert kabuklu yemişlerde de bulunabilir.

💥 Kimler bor alamaz?
Böbrek hastalığı : Böbrek probleminiz varsa bor takviyesi almayın. Böbreklerin borun dışarı atılması için çok çalışması gerekiyor.

💥 Bor hormonlara yardımcı olur mu?
Vücudunuzun seks hormonları, östrojen ve testosteron arasında iyi bir denge oluşturmak ve sürdürmek için bora ihtiyacı vardır . Ancak çok fazla bor alırsanız bunları hızla atabilirsiniz. Borun çok fazla iyi yanı var. Borun önemli bir rolü, vücudunuzun magnezyumu daha iyi emmesine nasıl yardımcı olduğunu içerir.

💥 D vitamini ile bor alabilir miyim?
Karışıma bor ekleyin ve kalsiyumun faydalandığı D vitaminini güçlendirebilirsiniz . Desteyi kendi lehinize istiflemek gibi bir şey.

💥 Bor ve magnezyumu birlikte alabilir miyim?
Bor takviyesinin idrarla kalsiyum ve magnezyum kaybını azalttığı bildirildi . Bununla birlikte, hali hazırda magnezyum takviyesi yapanlar, bor eklendiğinde kalsiyum tasarrufu sağlayan ek bir fayda sağlayamıyor gibi görünüyor. Bu nedenle osteoporozu olan kişiler her ikisini birden değil, magnezyum veya bor takviyesi yapmalıdır.

💥 Omega 3 ile bor alabilir misin?
Bor, hasar görmüş kıkırdağın onarılmasına yardımcı olur. BOR+KALSİYUM KARBONAT+OMEGA 3 YAĞ ASİTİ+VİTAMİN B12+VİTAMİN B9+VİTAMİN D3 birlikte eklem hasarlarının tedavisine yardımcı olur ve eklem esnekliğini artırır.

💥 Bor kalp için güvenli midir?
Önemli olarak bor, kardiyomiyosit hücre döngüsü girişini ve potansiyel olarak yaralanma sonrasında kalp dokusu rejenerasyonunu indükleme potansiyeline sahiptir.

💥 Bor kortizolü artırır mı?
Naghii ve ark. tarafından yapılan klinik çalışmada. [62], 11.6 mg bor içeren preparatın 1 haftadan hemen sonra günlük sabah kullanımının kortizol ve serbest testosteron, dihidrotestosteron ve D vitamini düzeylerinde artışa neden olurken östradiol düzeylerini azalttığını bulmuşlardır.

💥 Bor karaciğer için kötü mü?
Bor (B), karaciğeri koruyan ve gelişimini destekleyen doğal olarak oluşan bir eser elementtir. Özellikle diyetle Bor alımı karaciğer metabolizmasını olumlu yönde etkiler ve erken laktasyon sırasında karaciğer hasarı insidansını azaltır.

💥 Bor testosteronu artırır mı?
Soyut. Borun plazmadaki östrojen ve testosteron konsantrasyonunu arttırdığı gösterilmiştir.

💥 Bor bağışıklık sağlığına yardımcı olur mu?
Bağışıklık sistemimiz virüs, bakteri gibi zararlı maddeleri tespit eder ve onları yok etmek için çalışır. Bor, bağışıklık sistemimizin düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu minerallerden biridir ; onsuz vücut istilacılara bu kadar hızlı tepki veremez.

💥 Bor vücudunuzda ne kadar süre kalır?
Bor alındıktan sonra vücudunuzda ne kadar süre kalır? Bu mineral su bazlı olduğundan bor vücudunuzda genellikle 24 saatten fazla kalmaz.

💥 Bor dişlerinize iyi gelir mi?
Bununla birlikte borun kalsiyum emilimini artırma gibi bir faydası vardır ve bu şekilde vücudun kalsiyum kaynağını kullanarak daha güçlü dişler oluşturmaya yardımcı olabilir.

💥 Bor çinkodan daha mı iyi?
Bor , 4 toplu yük testinde yağın yük taşıma kapasitesini 8 kata kadar artırarak Çinko’dan bile çok daha fazla koruma sağlar.

💥 Artrit için borun en iyi formu nedir?
Artrit için en iyi Bor takviyesi türü , Bor glisinat veya Bor sitrat gibi Bor’un şelatlı bir formunu içeren takviyedir . Bu formların vücut tarafından daha kolay emildiği ve daha etkili olduğu klinik çalışmalarda gösterilmiştir.

💥 Balık yağını bor ile alabilir miyim?
Bulgular, bor ve balık yağının kortikal kemik kuvvetine faydalı olduğunu doğruluyor ve boron besin alımının trabeküler kemik mikro mimarisi için faydalı olduğunu ve balık yağının kemik üzerindeki faydalı etkilerini etkilediğini gösteriyor.

💥 Bor kan basıncını düşürür mü?
Bor, kardiyovasküler sağlığı geliştiren temel bileşiklerin üretimi için gerekli olan karotenoid enzimlerin aktive edilmesine yardımcı olur. Bor eksikliği yüksek tansiyon , felç ve ateroskleroz riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.

💥 Bor yaşlanmayı geciktirir mi?
Borun ne gibi etkileri vardır? Bor ilaçları büyümeyi teşvik etmek ve kemiklerin güçlendirilmesine yardımcı olmak, osteoartrit tedavisini desteklemek ve yaşlanmayı geciktirmek için çalışır . Bor ayrıca atletik performansın arttırılması, düşünme yeteneğinin ve kas koordinasyonunun arttırılması için de destek olarak kullanılabilir.

💥 Bor kolesterole iyi gelir mi?
Bazı çalışmalar borun , kalsiyum, magnezyum ve kemik sağlığı ve kardiyovasküler fonksiyonla ilgili diğer minerallerin metabolizmasını etkileyerek kalp hastalığı riskini azaltmaya ve kolesterol seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

💥 Bor sperm için iyi midir?
Çözüm. Çalışma, diyet bor takviyesinin erkek keçilerde sperm çıkışını, sperm hareketliliğini arttırdığını ve bağışıklık ve antioksidan savunma kapasitesini arttırdığını ortaya çıkardı.

💥 Bor prostata iyi gelir mi?
Borun, sağlıklı hücrelere zarar vermeden prostat kanseri hücrelerini yok etme ve prostata özgü antijeni veya PSA’yı düşürme hedefli kapasitesi nedeniyle giderek daha fazla tanınmaktadır . Yeterli miktarda bor ayrıca sağlıklı kemik ve eklemleri destekler, ayrıca osteoartrit riskini ve ağrısını azaltır.

💥 Bor östrojeni artırır mı?
Tersine, başka bir çalışmada 4 haftalık 10 mg Boron tedavisinin görünüşte sağlıklı 18 erkekte serum estradiol düzeyini 51,9 pmol/mL’den 73,9 pmol/L’ye yükselttiği bulundu. Bor eksikliği olan bir diyetle menopoz sonrası kadınlarda, günde 3 mg Bor takviyesi, bor eksikliği sırasında düşen östrojen seviyelerini koruyabilir.

💥 Bor akciğerlere iyi gelir mi?
Bor alımının aynı zamanda akciğer kanseri riskinin azalması ile hormon replasman tedavisi arasındaki ilişki üzerinde de olumlu bir etkisi vardı . Bor içeriği düşük bir diyet tüketen ve hormon replasman tedavisi kullanmayan kadınlarda akciğer kanseri riski önemli ölçüde arttı.

🌱 Bu paylaşımı okuyan olumlu veya olumsuz bir etkileşim bırakarak alma verme dengesini koruyacağını bilmelidir. 🍃

🌹 @findikakademi

Loading